Εταιρία | Ιστορία

Η εταιρεία ΕΒΥΚ ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1931 από τον Γεώργιο Πευτιτσέλη, έχοντας ως αντικείμενο παραγωγής διάφορα είδη λευκοσιδηρουργίας και κυρίως θερμάστρες και "μασίνες" ξύλου.

Όταν στη δεκαετία του 1950 άρχισε να χρησιμοποιείται για τις ανάγκες θέρμανσης το πετρέλαιο (λόγω και της καταστροφής μεγάλου μέρους του ελληνικού δασικού πλούτου κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο) η ΕΒΥΚ προσανατολίσθηκε στην παραγωγή θερμαστρών πετρελαίου, εξυπηρετώντας από τότε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς, με συσκευές θέρμανσης ακαθάρτου πετρελαίου, που ξεχωρίζουν για την άριστη κατασκευή και την τέλεια καύση.

Η πρόοδος της εταιρείας υπήρξε ραγδαία και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις ήταν αδύνατο να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες παραγωγής.

Το γεγονός αυτό επέβαλε την μεταφορά των εγκαταστάσεων και το 1965, ανεγέρθηκε το πρώτο εργοστάσιο στην περιοχή του Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Η ΕΒΥΚ έχει συσταθεί Ανώνυμος Εταιρεία από το 1971.

Η περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών της οδήγησε στην νέα μετεγκατάστασή της στην Βιομηχανική περιοχή της Αγχιάλου Θεσσαλονίκης όπου από το 1973, βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα η ΕΒΥΚ, επεξέτεινε τις δραστηριότητές της στον τομέα των επισμαλτώσεων.

Η ανωτερότητα της ΕΒΥΚ της επέτρεψε, παράλληλα με τα δικά της προϊόντα, να επισμαλτώνει επίσης και προϊόντα των μεγαλυτέρων Ελληνικών Εταιρειών που ασχολούνται με την κατασκευή συσκευών ή αντικειμένων που χρειάζονται επισμάλτωση.

Από το 2006 και έχοντας σαν βάση την μακροχρόνια εμπειρία της και το αξιόπιστο όνομα που έχει στην αγορά, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο εμπορίας λευκών οικιακών συσκευών και συγκεκριμένα απορροφητήρων. Άρχισε συνεργασία με επώνυμες εταιρείες του εξωτερικού και με παράδοση στον χώρο των οικιακών συσκευών. Η νέα δραστηριότητα της ΕΒΥΚ ακολουθεί πιστά την παράδοση στην ποιότητα, που πάντα προσφέρει με τα προϊόντα της.

Εγγραφείτε στο newsletter
Copyright © 2012 EBYK All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.